Diefstal van informatica materiaal : dit gebeurt niet enkel bij anderen....


 

De laptop van één van onze medewerkers werd in zijn wagen beroofd, op de parking van een grootwarenhuis. Dit ongelukkige voorval blijft vaak onopgelost.
Maar 24 uur later was hij weer echter in het bezit van zijn computer.

Hoe heeft hij de dief kunnen terugvinden? Een slimme anti-diefstal tracking systeem, werd reeds eerder op zijn computer geïnstalleerd.

Hoe vindt men de dief terug ?

Activatie van de 'diefstal' mode van de spyware (volledig onzichtbaar voor de dief) heeft het de eigenaar mogelijk gemaakt om toegang te hebben tot waardevolle informatie, zoals geolocatie van zijn computer, dichtbij liggende draadloze netwerken, toegang tot de webcam en de screenshots (Facebookpagina van de dief). Het was hem ook mogelijk om toegang tot gevoelige informatie te blokkeren en om de inhoud te verwijderen.

Alle verzamelde informatie heeft de politie geholpen  om de laptop tot zijn eigenaar te overhandigenden en de drie verdachten te arresteren .

Zet alle kansen achter u!

De uitbreiding van mobiele apparatuur in uw IT-infrastructuur verhoogt het risico op diefstal van laptops, tablets en smartphones. Het verlies of het gebruik van de gegevens op uw machine kan daarnaast ernstige letsels veroorzaken (gebruik van wachtwoorden, bankgegevens, e-mails, etc.).

De installatie van deze applicatie is geen garantie voor het herstel van uw hardware maar verhoogt de kans op herstel en stelt u in staat om uw gegevens te beveiligen. Deze software is gratis tot 3 machines en wordt discreet geïnstalleerd op Windows, Mac OS, Linux, Android of iOS. De software heeft op geen enkele manier invloed op de werking of prestatie van uw apparaat .

Hoe installeert u het bewakingssysteem op uw computer ?

Begeef u op de site http://preyproject.com/ en selecteer de passende versie van de software voor uw apparaat. Volg gewoon de instructies op om de software te installeren en te configureren.

Hoe kan u deze oplossing in het bedrijf gebruiken?

Contacteer ons om de behoeften inzake veiligheid tegen diefstal binnen uw bedrijf te analyseren of om dit tracking systeem op de meest gevoelige computers van uw netwerk te instaleren .

Wij zouden dan ook over de verschillende bestaande oplossingen kunnen spreken inzake veiligheid van uw netwerk en van uw computers : preventieve backups, video bewaking, enz.

Wij adviseren u ook direct in geval van incident

Links

Artikel van 21/05/2013 in La Dernière Heure/Les Sports over het diefstal van de computer

http://www.dhnet.be/dhjournal/archives_det.phtml?id=1363325

Website van tracking PREY software

http://preyproject.com/